On the road

Är påväg hem nu! Hemma om ca 2 timmar. Efter inlägget i morse så körde jag ett benpass, och efter att ha suttit stilla i bilen flera timmar, vid min farmors köksbord och sen tillbaka i bilen, ja, gud vad stel jag är nu! Vaggar runt som en liten pingvin. Testade OneWhey Kiwi/yoghurt efter träningen. Beställde ju hem några såna portionspåsar också, förutom dunken med OneWhey Jordgubb/Vitchoklad, och gud vad god den var! Som flytande froyo.



Nu ska jag fortsätta njuta av bilresan... när jag kommer hem blir det bums i säng!

Frusen

God morgon! Idag vaknade jag klockan 6 av någon anledning, usch! Lite för tidigt för min smak, iallafall på sommaren och utan att jag behövde kliva upp tidigt. Låg kvar i sängen ett tag iallafall, och nu har jag ätit frukost för en stund sen :) Var väldigt frusen när jag vaknade, hade egentligen tänkt äta kvarg till frukost men det fick bli gröt! Varmt och gott. 
 
 
Till gröten åt jag en äggmacka.
 

Ja, ska sitta här och smälta frukosten ett tag och sen tänkte jag köra ett benpass. Sen när familjen tagit sig upp så ska vi åka iväg till farmor och farfar, dom har precis sålt sitt hus så vi ska väl dit en sista gång! Lite sorgligt, dom byggde huset själv och har bott där i över 50 år. Menmen! Det är jobbigt att ta hand om ett helt hus när man börjar bli gammal såklart. 
 
Vi hörs säkert när jag sitter i bilen sen och har tråkigt ;) puss!
 
 

Snart matdags!

Hallå där! Sitter just nu i soffan och väntar på att ugnspannkakan ska bli klar, är hungrig!! Körde ett axel- och ryggpass för en stund sen, med mina nya hantlar, whop! I mina nya träningskläder, whopwhop! Annars idag har jag inte gjort så mycket, vaknade upp hos pojkvännen, segade lite i sängen, åt frukost, segade lite mer och sen for vi in till stan för ett par ärenden innan han skulle iväg till jobbet.



Dagens lunch on the go, ser inte jättegod ut kanske men den var fantastisk! Kycklingwrap med svarta bönor, grönsaker, grov bulgur och någon slags yoghurtsås, mums!





Behöver städa mitt rum haha, ja.

Medeltidsmarknad

Även idag har vi varit på äventyr. Vi åkte iväg till Skokloster och gick på medeltidsmarknad! Dock var den inte så himla stor eller speciell, men vi kollade runt lite, fikade och sköt pilbåge innan vi började röra oss hemmåt. Det var sjukt varmt så vi stannade för ett snabbt dopp i en sjö också!


Frukost: Kvarg med funlight, äpple, banan, jordnötssmör och kaffe


Pojkvännen skjuter pilbåge


Molning men sjukt varmt!




Sen kvällsuppdate igen!

Även idag har det varit full rulle. Efter frukost for jag och pojkvännen in till stan, vandrade runt lite, köpte lite kläder, tog en islatte och åt på thairestaurang. Mysigt. Har inte så mycket mer att säga om dagen haha! Imorgon kommer vi också vara ute och fara men ska försöka uppdatera under dagen ändå :)






Mysdag

Har haft en finfin dag med vännen, det blev inte 1,6mil pga att vi kom iväg senare än planerat, men ungefär 9,5km blev det iallafall :) Sen åkte vi iväg och badade, och det var sjuuukt mycket folk där! Vi räknade till 60 bilar på parkeringrn och tänk att det är minst 2 pers i varje bil haha.











Gottis på stranden!

Sen på eftermiddagen/kvällen for jag och mamma in till stan och köpte vikter timm hemmagymmet, wihoo. Så nu blir det lite tyngre träning :) Fick även med mig lite träningskläder! Och det firade vi med pizza haha. Åh så gott.





Dålig bild men så är det klockan sent på kvällen med dåligt ljus och sådär. Kommer nog upp bilder i veckan med dom på!

Och anledningen till att jag är uppe så sent är även denns helg min pojkvän - nattjobb vet ni. På vardagarna varken får eller orkar han komma hit men någon gång ibland på en helg klarar jag nog av att vara uppe lite senare haha. Men nu blir det sova!! Imorgon väntar mysdag på stan med pojkvännen. Vilodag alltså. Hade tänkt träna på förmiddagen imorgon, men det var innan jag fick veta att pojkvännen tänkte komma hit inatt. Men vila är ju bra också! Om än långtråkigt, but that's life! Godnatt nu finisar :)

Tagga till

Ja idag ska jag och samma vän som igår ut på långprommis, som sagt. 1,6mil satsar vi på men det är sjuuukt varmt så vi får se hur långt vi kommer haha! Åät frukost för ett tag sen och väntar nu på vännen som ska komma och hämta mig snart. Och just därför måste jag sluta slöa nu, packa ner badkläder och tagga till litegrann! Är sjukt trött som vanligt haha.






Evening snack

Just nu: soffläge! Har precis mumsat upp mitt kvällsmål efter en liten kvällspromenad med en vän. Imorgon kör vi igen, en runda på 1,6mil satsar vi på då haha! Vi får se hur det går liksom ;) Sen ska vi åka och bada iallafall! Så det blir mysigt.

Nu ska jag fortsätta slötitta på tv ett tag och sen är det läggdags.






Full rulle

Har varit lika trött idag som igår, så efter lunchen (spagetti och quornfärssås) sov jag middag! Gud så skönt. Och sen var jag inte alls trött, så tror att jag tog igen sömnen jag saknade haha! Annars idag har jag plockat 2,6kg vinbär, planerat hemmagymmet lite med mamma och tränat. Yoga och bröst + biceps idag. Åt middag för ett tag sen, grillad kyckling mmmmh! Älskar grillat. Och nu snart ska jag iväg och ta en kvällspromenad med en vän, är rastlös idag haha.



Ful-frulle








Igår när vi var och badade så simmade jag ryggsim och pratade med min lillasyster som var bakom mig, och ouppmärksam som jag är så simmade jag med full fart in i bassängkanten! Ont som tusan, slog i huvet också. Fick det där fina lilla runda blåmärket också, mitt på en ryggkota. Tyckte det såg lite kul ut haha.

Men nu ska jag möta upp min vän, ciao!

Helt slut!

Efter badet så la jag och mamna nytt golv där jag ska ha mitt hemmagym, wihoo! Vi är inte helt klara med golvet, men var ändå tvungen att inviga det ;) Hällde i mig en celsius cola och så blev ett kort ben- och tricepspass. Och nu är jag heeeelt slut. Ligger däckad i soffan och kollar på Morden i midsummer med pappa.

Efter träningen gjorde jag mitt första proteinfluff! Supergott, men gud vad mättande.





Denna sexiga dräkt brukade min mamma träna i när hon var ung! Himla fin va? ;) Sjukt bekväm iallafall haha!

Nu ska jag fortsätta kolla på tv innan jag kryper till kojs :)

Baddags!

Gud så trött jag var i morse, det var fruktansvärt att ta sig upp. Snoozade en halvtimme dessutom haha. Men upp kom jag, åt frukost och åkte sen in till Uppsala för att träffa en vän. Blev en sväng på stan och sen lunch i stadsparken! Mysigt.





Nu ska jag åka iväg och bada med pappa och lillasyster och sen ikväll blir det träning. Föredrar att träna på förmiddagen men hade ju annat för mig idag!

Kvällstur med pållen

Ingen uppdatering här på ett par dagar, men nu är jag hemma så nu blir det bättre igen! Sitter just nu och mumsar på ett par mackor och en banan med jordnötssmör, mums! Köpte min första burk jordnötssmör från Green Choice Creamy idag nämligen. Har tidigare haft Kung Markattas Crunchy och PB2. Tyckte det var dags att testa denna som är så himla populär haha.
 
Red hem en av hästarna från sommarbetet nu ikväll, dom andra två fick åka transport hem men den tredje är extremt rädd för transporter så han fick gå hem! Tyvärr är han extremt rädd för en massa andra saker också, cyklar, kor, träd, stenar, vägstreck osv osv osv... så det tog lång tid att ta sig hem haha. Men hem kom vi, och delar av ridturen var trevlig iallafall!
 
Dagens supergoda frukost/brunch. Pojkvännen har tyvärr ingen äggskivare, så ja, inte det finaste ägget man sett kanske.
 
Åh så gott. Äggstekt fullkornsris med broccoli, zucchini, paprika och kyckling.
 
Gammal bild på pållen. Han vill inte ställa upp och posa för bilder, som ni ser
 
 
 

Dålig täckning

Det är fruktansvärt dålig täckning här, försökt skriva inlägg typ 5 gånger men det har inte gått att lägga upp dom! Får se hur det går nu då ;)

Igår åt vi middag på campingens restaurang, åt en jättegod varmrökt lax med stekt potatis och kall sås.


Dagens frukost! Kvarg med melon och lingongrova med kalkon och ost


Lite bilder från dagens promenad i vallonbruket












Camping!

Har inte tid att sätta mig vid datorn så kör ett snabbt mobilinlägg! Har ätit frukost, packat lite och tränat (bröst och triceps), sparkat upp pojkvännen ur sängen och ja nu är det väl lunchdags sen ska jag fortsätta packa litegrann, sen far vi :) ska väl försöka slänga upp ett par inlägg här ändå genom mobilen.




Hemmaaa!

Ja, obviously blir det ingen träning nu haha! Däremot blir det en macka, sängen och så nån gång senare inatt kommer min kära pojkvän hit! (Han jobbar natt) Imorgon ska vi iväg med min familj och campa ett par dagar.







Såhär kul tycker jag det är att åka bil hela dagen. I baksätet dessutom!

Godnatt!

Inspo

 
 
 
 
 

Dålig ananas

Idag ska jag sitta i en bil en hel dag typ. Nej men kanske 6-7 timmar. Ska åka upp till Hälsingland med familjen för att slå hö. Men gud varför ska ni åka så långt??? Jadu, det är släktens åkrar och av nån anledning blev det så att min familj, som bor längst bort, brukar marken. Ja, tokigt. Observera att 6-7 timmar är tur och retur, så det är väl inte så himla farligt ändå. Vi ska åka snart, vilket innebär att det inte blir någon träning förrän ikväll, beroende på när vi nu är hemma igen och sådär. 
 
 
Dagens frullis, havregrynsgröt med äppelmos (+mjölk), två ägg, ett knäckebröd med kalkon, gurka och tomat, och ja, ananas, åt en bit och fy, det var nåt fel på den, så den åkte i soptunnan. Och en latte såklart!
 
 
 
 

Spinkis!

God kväll! Blev inget målande idag, men det blev 25 minuter yoga och ben + biceps, hänga tvätt och åka på bikini-jakt med mamma! En helt okej dag ändå va! Har yogat regelbundet i en vecka bara men märker redan att jag blivit vigare, asnice. Är sjukt ovig dock, men vigare än innan iallafall haha ;) Hade tänkt krypa till kojs nu, så slänger upp några bilder bara.
 
Spinkisarmarna där va.
 
Svettig! Syns knappt dock haha.
 
Go-lunch! Kycklingwok med nudlar
 
 
 
 
 
 

Så himla trött

Det är ju helt underbart att vakna klockan 6 när man somnade vid halv 3 någon gång, eller hur? Måste verkligen ta tag i mina sömnvanor! Tillräckligt med sömn är så otroligt viktigt för ens välbefinnande. Finns ju en del olika teér som ska ge bättre sömn, kanske något jag ska kolla upp. Ska söka upp lite tips för att få bättre sömn så kan jag sammanfatta det här i bloggen sen. Jag kan ju inte vara den enda med detta problem!
 
Annars då? Ja, god morgon. Åt frukost för ett tag sen, sitter nu här och bloggar, smälter frukosten och sippar på slutet av min Celsius innan det är dags för att träna. Utöver det har jag jag inga direkta planer för idag. Lutar väl lite åt att måla lager nummer 2 inne i hemmagymmet, men vi får se vart dagen för mig!
 
Frulle bulle: Havregrynsgröt med hallonsylt (+ mjölk), Groving med kokt ägg, rooiboste och Celsius.
 
 
 

Sovmorgon

Hejhej, egentligen hade jag tänkt att gymma innan lunch, men sov så himla dåligt inatt att jag lät mig själv ta sovmorgon för att ens kunna fungera som en människa idag. Så vid halv 11 ungefär tog jag mig upp och började sen göra frukost, eller brunch kanske man får säga. I eftermiddag ska jag in till stan för att träffa en kompis, så jag får ta träningen ikväll, men det går ju det med! Just nu ligger jag bara i sängen och slappar och, ja, bloggar, och har inte hunnit göra något annat än att äta frukost/brunch så jag har inte så mycket mer att säga just nu haha! Men jag uppdaterar senare :)
 
 
Frukost/brunch: Havregrynsgröt med äppelmos (och mjölk, efter bilden), två kokta ägg, Groving med kalkon, ost och gurka, ananas/apelsinjuice och chai-latte.
 
 

Full rulle

Idag då? Vaknade upp hemma hos pojkvännen, segade litegrann innan jag började röra mig hemmåt. Väl hemma städade jag rummet sen blev det 30 minuter yoga + axlar och rygg. Proteinshake, mat, dusch och sedan kom en fin vän hit, vi myste i soffan med jordgubbar och ananas med smält mörk choklad och film. Snabb sammanfattning av dagen sådär! Blir lite sådär med uppdateringen när man har fullt upp. Testade Celsius Lime/Citron idag förresten, gud vilken energi jag fick!! Asnice,
 
 
Hahaha från yogan! På väg upp i plogen/Halasana här.
 
Kvällsmys.
 
 

Måndag 15/7

Här kommer bilderna från igår, när vi var och picknickade i en hamnstad. 
 
Lunch, kycklingsallad!
 
Pojkarna på äventyr i skogen
 
 
 
 
 

Typiskt mig!

Haha! Skulle ju lägga upp bilder från dagen nu ikväll men glömde ju kameran hemma när vi åkte hem till pojkvännen. Hoppsan, riktigt typiskt mig! Blev inget bad för usch så kallt det var i havet! Blåste en del också. Så kan det vara! Tänkte bara att jag skulle komma med en liten förklaring ;) Så det var det, vi hörs imorgon.


Chillin' after yogapasset. Corpse - min favoritställning hahah!




Godmorgon!

Hallåhallå. Idag är det fint väder här så jag, pojkvännen och en gemensam vän ska bege oss ut till en mysig liten sommarstad vid havet för bad, picknick och promenader. Låter toppen, eller hur? Men först ska jag köra ett lite kortare yogapass och packa ihop picknicken. Bilder från dagen kommer ikväll :)
 
Dagens supergoda frukost: Havregrynsgröt med banan, pb2 och mjölk (la till efter bilden), lingongrova med kalkon, keso och tomat.
 
 
 
 

Rest day

På grund av huvudvärk och extrem träningsvärk blev det vilodag idag. Hade ändå bara tänkt mig ett kortare yogapass. Det var meningen att jag och pojkvännen skulle åka ut till kusten idag men så blidde det inte, fick inte upp honom ur sängen förrän runt 2 haha! Har spenderat hela dagen i soffan, och så får det vara ibland.


Lunch: Omelett med keso, grönsaker och dinkelglädje med ost och kalkon


Kattmys i soffan


Middag; Kyckling, potatis, morötter och chiliyoghurtsås



Questbar Banana Nut Muffin Recension

 

Pris per bar: 25kr 
Vikt: 60g
Kcal/bar: 170kcal
Protein/bar: 20g
Kolhydrater/bar: 25g
   Kostfiber: 16g
   Sockerarter: 2g
   Erythritol: 4g
Fett/bar: 5g
 
Innehåll: Proteinmix (Vassleproteinisolat, Mjölkproteinisolat), Isomalto-Oligosackarider, Mandlar, Vatten, Erythritol, Frystorkade bananer, Valnötter. Innehåller mindre än 2% av följande: Salt, Kanel, Stevia, Jordnötter, Cashewnötter, mjölkhärledda ingredienser, naturella smakämnen
 
Konsistens och smak: Tydlig smak av banan och valnötter. Lite seg, mycket tuggmotstånd. Känns naturlig med bitar av frystorkad banan och nötter.
Omdöme: Gillade inte smaken riktigt, men den smakade ändå som utlovat. Inte äcklig, bara inte en favorit. Blev väldigt törstig av den och skulle nog inte kunna äta den i farten på stan utan tillgång till vatten. 
 
 

Lördag

Hej på er. Klockan är 12 ungefär och jag har ätit frukost och tränat hittills. Det blev ben och rygg, och efter det testade jag en Questbar! Men mer om det vid ett senare tillfälle.
 
Resten av dagen kommer bestå av att fortsätta röja undan grejer från mitt blivande hemmagym och sedan måla väggarna, om jag kommer så långt idag! Pojkvännen kommer någon gång på eftermiddagen också så jag vill ju vara med honom ett tag också. Ingen jättebrådska att få gymet klart, än så länge går det bra att träna på rummet med mitt lilla utbud av redskap, men inte hur länge som helst till. Räknar ju med att växa ifrån mina nuvarande vikter haha! Ska köpa hantlar med viktskivor sen så man kan justera vikten själv. Tror det kommer bli toppen! 
 
 
 
 
Dagens smarriga frukost: Kvarg och keso blandat med funlight jordgubb och toppat med ananas och honungsmelon, dinkelglädje med kalkon och gurka. Kaffe med mjölk. Fick göra två mackor i morse (åh så jobbigt!), min hund snodde min första macka när jag kollade bort i en sekund. Hundjävel! Hon brukar inte göra sånt men hon löper så hon är lite tokig just nu ;)
 
 

Questbar

Något som har blivit väldigt populärt på senaste tiden är Questbars. Även jag har varit nyfiken och idag hittade jag det på Proteinbutiken i Uppsala. Än så länge hade dom bara fått in tre smaker: Coconut cashew, Banana nut muffin och Chocolate chip cookie dough. Självklart köpte jag en av varje för att smaka, dock ska jag försöka stå ut tills imorgon efter träningen innan jag testar en! Men är hima sugen redan nu alltså, alla säger att dom är så himla goda.
 
 
 
Så varför är Questbars så populärt?
 Det är en glutenfri proteinbar som bara innehåller naturliga ingredienser och kolhydraterna i den ska tydligen vara såna som inte kan tas upp av kroppen - passar för lågkolhydratkost alltså. Den innehåller 20g protein och endast 2g sockerarter, jämfört med till exempel Gainomax som har 16-18g socker per bar. Questbars innehåller vassleproteinisolat och mjölkproteinisolat som båda är fullvärdiga proteinkällor vilket betyder att kroppen kan använda proteinet på bästa sätt. En del andra barer fylls ut med det mycket billigare ämnet gelatinhydrolysat för att få upp proteininnehållet, trots att detta inte är ett fullvärdigt protein. Exempel på märken som använder gelatinhydrolysat är Atkins, Maxim och iSS (Oh Yeah-bar). 

 Låt oss fortsätta att jämföra med Gainomax-barer, för enkelhetens skull, så kör vi innehållsförteckningen nu. 
 
Gainomax Protein Bar Toffee
Ingredienser: Mjölkprotein, choklad (20%) (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin)), hydrolyserad vetegluten, glukossirap, socker, fuktighetsbevarande medel (glycerol), palmfett, isomaltulos*, toffee 0,8%, (sötad kondenserad mjölk, glukossirap, vegetabilisk olja, socker, karamelliserad sirap, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), salt, aromer), aromer, fettreducerad kakao, emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, vanilj. Kan innehålla spår av nötter, jordnötter, sesamfrön och ägg. *isomaltulos är en källa till glukos och fruktos
 
 
Questbar Coconut cashew
Ingredienser: 
Proteinmix (Vassle protein isolat, mjölkprotein isolat), isomalto oligosackarid*, mandlar, vatten, erythritol, kokos, cashewnötter, havssalt, naturella smakämnen, lo han guo**, stevia.
* 100% naturliga prebiotiska fibrer från en planta. ** Kinesisk söt ört.
 
 
Vilken innehållsförtecknings var längst? 
 
p.s Om man kollar på tillexempel Atkinsbarer så är inte protein ens första ingrediens.

Dagen

Hej kära vänner. Jag började dagen med ananas/honungsmelon-smoothie, knäckebröd med kalkon, keso, tomat och örtsalt och min numera obligatoriska cafe latte. Mums! Dock är jag otroligt dålig på att uppskatta hur mycket som får plats i ett glas. "4 skivor melon, en skiva ananas och en deciliter kvarg får ju plats i det glaset", nja, det blev typ två glas! Menmen, bara mer mat (dricka?) till mig, wiho!
 
 
 
En stund efter frukosten var det dags att träna! Jag har rätt långt till gymmet så jag tränar mest hemma, just nu bara i mitt rum eller vardagsrummet, men ska fixa hemmagym i ett uthus på gården så småningom, måste bara röja undan lite(mycket) grejer därifrån först. Och möjligtvis lägga om golvet haha. Iallafall! Back to topic. Testade Celsius för första gången innan träningspasset, persika/mango, den var väl sådär. Rätt god och annorlunda men tröttnade snabbt på smaken. Körde axlar, bröst och triceps idag, avlsutade med lite yoga-stretching. Proteinshake på det och så lunch. Sedan for jag iväg till stan där jag gick runt med fina Beatrice. Vi var in på Gymgrossisten, Proteinbutiken, och så var Bea in på Ica och Coop och köpte nötter och jordnötssmör. Visar vad jag fick med mig hem i ett senare inlägg! Sen kom jag hem, segade litegrann och så blev det dags för middag, grillat! Så gott. 
 
Grillad kycklingfilé, potatis, sallad med avokado och fetaost och tzatziki!
 
 
 
 

Rastlös!

Har vilodag idag och inga direkta planer. Ska bara vara hemma hela dagen. Är så himla rastlös haha! Är ju så taggad nu för tiden. Har städat mitt rum iallafall, det behövdes verkligen. Totalkaos var det. Sen har jag gått fram och tillbaka genom huset, kollat på youtubevideos med lillasyster och nu har jag hamnat i soffan. Ska ut med mamma snart och snickra lite på stallet och kanske kan jag börja röja på stället där jag ska ha mitt hemmagym, hoppas på det! Sen ska vi handla och laga mat. Så jo, jag har ju litegrann att göra ändå när jag tänker efter!

Idag blev det frulle med föräldrarna, var ett tag sen! Blir nog lätt så på sommaren när alla går upp olika tider. Därför är det massa grejer på bordet, but thats life! Har tänkt att börja ta bilder med min systemkamera också, känns lite roligare än att lägga upp halvdana mobilbilder, right?

Havregrynsgröt med hallonsylt och mjölk, Groving med stekt ägg, cafe latte




Gårdagen i några bilder

Hade verkligen fullt upp igår! Cyklade till hästarnas sommarbete för att fylla på vatten, cykla hem, körde lite yoga och corestyrka efteråt, duscha, fixa mig, göra matlåda till middagen (pastasallad med kalkon och fetaost, mums!), plocka i diskmaskinen, cykla iväg till bussen, äta snabbmellis på bussen, åka till en kompis, åka till hennes medryttarhäst, fotade lite när hon red. Sen åka hem, kommer hem vid 22:30, äta kvällsmål och däcka i sängen.












Inhandlat

En runda på stan och en yogamatta, pilatesboll, gummiband och träningsdagbok rikare (eller fattigare). Invigde mattan med 30 minuter yoga nu på kvällen. Älskar yoga, blir så himla avslappnad och lugn.




Pumpar upp bollen!



Fruktansvärt dåliga bilder med mobilkamera, men det får vi leva med ikvälö!

Thank you fitnessguru!

Fick paket av Fitnessguru idag! Beställde det igår, leveransen tog exakt 23h 24min från att dom skickade det tills det kom fram, grymt bra tycker jag! Sen att dom skickade med två extragrejer är superkul också, som att få presenter!
 
Jag betällde 3 portionspåsar OneWhey kiwi/yoghurt och en burk OneWhey jordgubb/vit choklad, sen en shaker såklart. Fitnessguru bjöd på en Mintchoklad proteinbar och nudlar.

Frukost och dagens planer

Hejhej! Frukost hemma hos pojkvännen består oftast av gröt med mjölk och sylt och macka med pålägg. Gott javisst, men inte så stor variation. Tur att jag är hemma på vardagarna då haha!

Dagens planer är att åka in till stan, köpa lite grejer, bland annat en yogamatta, hämta ut ett spännande paket på posten ikväll och sen ska jag yogaaaa! Längtar.





Nyvaken tjej!

Vad är wellness för mig?

Hej där. Tänkte börja med att presentera mig litegrann. Jag heter Amanda och är 19 år. Jag bor ute på landet på en gård med några hästar, en hund och en massa katter. Har en historia av både lite för mycket mat, godis och träning, och aldelles för lite, men nu är jag här för att hitta en hälsosam balans mellan mat, godsaker och träning.
Begreppet "fitness" är väldigt vanligt på sociala medier nu för tiden, på till exempel instagram ser man både tjejer och killar som tränar mycket och äter bra, äter godsaker ibland, och det är toppen. Men när dom lägger upp bilder på pommes frites eller kanske glass, så kommer det nästan alltid kommentarer som "det där är onyttigt!" "och du påstår att du är hälsosam" och liknande. Det är himla synd tycker jag, för det är inte hälsosamt att äta extremt strikt heller. Inget är så nyttigt att man kan äta det jämt, och inget är så onyttigt att man aldrig kan äta det. Det är därför jag använder mig av ordet wellness. För mig innebär wellness en hälsosam inställning till livet, äta nyttig och bra mat, men kanske en efterrätt här, en glass på stan en varm sommardag, lite choklad där och träning som jag mår bra av. Mitt mål är inte att bli superfit eller så, jag vill bara ha en stark och smidig kropp och sinne som klarar av allt som livet kastar åt en.
 
Jag läste en gång att wellness är inte ett val, utan ett mål. Att göra, äta och tänka på ett sätt man mår bra av för att nå välbefinnande. Det är vad jag siktar på.

RSS 2.0